8 Nisan 2017 Cumartesi

Hindistan Cevizi Yağı


Hindistan Cevizi Yağı


Hindistan cevizi yağı bütün dünyada özel bir ilgi görür. Pasifik Adalarında hindistan cevizi yağının tüm hastalıklar için şifa olduğu düşünülür ve bu sebepten kaynaklı bölgesinde yaşam ağacı olarak adlandırılır.  Anne sütünde bol bulunan laurik asit içerir ve antioksidan Polifenollerce zengindir.

Yapısında, omega 6, linoleic acid, Monounsaturated, Oleic Acid, Caproic Acid, Capric Acid, Caprylic Acid, Lauric Acid, Myristic Acid, Stearic Acid, Alpha Tocopherol, Delta Tocopherol, Alpha Tocotrienols, Delta Tocotrienols, Gamma Tocotrienols, Vitamin K bulunur.

Hindistan Yağı (hint yağı) ile karıştırılmamalıdır. Hindistan cevizi yağı oda sıcaklığında katı halde bulunur ve doymuş yağ asidine sahiptir. Çoğu diğer yağların aksine, hindistan cevizi yağı, yüksek bir erime noktasına sahiptir 24 derecede erir. Bu nedenle, oda sıcaklığında katı olmasına rağmen sıcaklık arttıkça erimektedir.



Hindistan Cevizi Yağının Faydaları

Özellikle kozmetolojik olarak çok faydalı bir yağdır. Hindistan cevizi yağı saç yağları içerisinde kuru yıpranmış boyalı saçlara en iyi gelen yağdır, saçınız kuruyken, bu yağı uygulamanız saçınız için gerekli nemi sağlayacaktır. Ayrıca saçlarınızdaki doğal yağ dengesini korumanıza yardım eder.

Hindistan cevizi Yağının Cilde Faydaları


Çok hafif bir yağ olduğu için vücudunuzu yüzünüzü, dudaklarınızı nemlendirmekte kullanabilirsiniz. Yaraların daha hızlı iyileşmesine yardımcı olduğu bilinmektedir. Ayrıca hindistan cevizi yağı antibakteriyel ve anfungal özelliği ile cildi korur. Laurik asit içeriği ile cildinizdeki kötü kokuları engeller. Ayrıca makyaj çıkarmak için kullanılabilir. Göz altı torbalarının geçirmede etkilidir. Tıraş sonrası kızarıklık ve kabarmaları engellemek için hindistan cevizi  yağı topikal olarak uygulanabilir.Hindistan cevizi yağı hamile kadınlar için  cilt çatlağı oluşumunu engeller veya yavaşlatır. Diğer yandan peeling görevi gören hindistan cevizi yağı ölü deriyi cildinizden atmanızı sağlar. Son olarak cildinizi antitoksidan yapısı ile korur ve nemlendirici görevi görerek cilt kuruluğunu önler.

Hindistan Cevizi Yağının Kirpik ve Tırnaklara Yararları

Hindistan cevizi  yağı kirpikleribesler ve korur, dökülmelerini engeller. Ayrıca tırnak kırılması çok yaşıyorsanız hindistan cevizi yağı ile tırnaklarınıza bakı m yapabilirsiniz.



Ayrıca hindistan cevizi yağı;
-Kan lipidlerini normalleştirir.
-Alkol ve diğer toksinlerin karaciğere yaptığı hasarı önler.
-Böbrek ve safra kesesi hastalıklarına karşı koruma sağlar ve kan şekerini dengeleyerek insülin kontrolünde etkili rol oynar, dolayısıyla da şekeri hastalığının önlenmesinde ve idaresinde etkilidir.
-Antivirüs, antibakteri ve antimantar özellikleri de bulunmaktadır.
-Mineral emilimini güçlendirir ki bu sağlıklı dişler ve kemikler için oldukça önemlidir.
-Cilt, kafa derisi ve saça da yedirildiğinde veya sürüldüğünde çok iyi gelmektedir.

Hindistan Cevizi Yağı Nasıl Kullanılır


Hindistan cevizi yağının kullanımında herhangi bir olumsuz etki yoktur sadece hindistan cevizi yağı kullanırken bir taşıyıcı yağ ile yağı hafifletmek gerekir. Bu taşıyıcı yağ badem yağı olabilir.Örneğin dişler için kullanıldığında karbonat ile karıştırılabilir. Diğer bölgelere uygulanırken kullanım alanına göre uzaman danışılmalıdır. Fakat herhangi bir özel durum yoksa direk cilde hafif masaj yolu ile uygulanabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder